Suntem sociali și sociabili ^^

#magicTV

{{ i.data }}
{{ i.titlu }}
Redirectioneaza 3.5% Redirecționează 20%
15 decembrie 2022
5 ani de MagicHOME
Vacanța din vis
O călătorie Magică
Închide ochii

Citește mai jos despre fiecare proiect magic

Tabere pentru copii - MagiCAMP - Joacă la greu

Într-o vale, la poalele Munților Carpați, lângă stațiunea Pucioasa, există un loc rupt din basme, cu aer curat, natură prietenoasă și atmosfera liniștită. Acolo am construit în 2014 MagiCAMP - un refugiu distractiv și educativ pentru copiii cu afecțiuni oncologice, unde magia se transformă în acțiune. L-am dotat cu facilități moderne astfel încât cei mici să se poată bucura de activități și ateliere atât în interior, cât și în natură, aproape de spitalele partenere - cel mai apropiat fiind Spitalul de Urgență din Târgoviște

 

1.064de copii curajoși s-au distrat în total în tabere

50serii de tabără

887voluntari inimoși și-au dăruit timpul și energia pentru a reînvăța niște copii să zâmbească

 

Vacanța noastră magică din fiecare vară

Din 2014 ne-am propus un sigur lucru cu aceste tabere: să aducem bucurie în viața copiilor cărora boala le-a răpit joaca și dorința de a copilări. Astfel, am dezvoltat cu timpul 3 tipuri de tabere.

 

Când ești mic, ai nevoie să te distrezi, să te bucuri de viață. Mai ales când ești bolnav și vrei să uiți de problemele zilnice, măcar pentru o săptămână. Chiar dacă suferă de afecțiuni oncologice, copiii care vin în taberele MagiCamp își recapătă aici stima de sine și încrederea în forțele proprii și își fac prieteni noi. Noi ne asigurăm până la cel mai mic detaliu că ei se simt în largul lor și se bucură împreună într-un cadru protejat și sigur.

Din 2014 până în 2019 am cunoscut sute de copii care au participat de mai multe ori la taberele noastre. Pe fiecare în parte am încercat să îl susținem în călătoria sa treptată spre vindecare. Taberele sunt o ancoră terapeutică și copiii abia așteaptă să revină. Pentru că au un motiv să meargă mai departe.

Din păcate, din cauza pandemiei, în 2020 nu am putut ține taberele MagiCAMP, însă profităm de aceasta perioadă pentru a reamenaja tabăra și a o face mai frumoasă și mai încăpătoare, iar la anul să se poată bucura de ea și mai mulți copii. Ținem legătura cu cei mici și cu familiile lor, în timp ce voluntarii sunt alături de noi în alte proiecte în această perioadă.

Peste 12.000 de copii suferă anual în România arsuri de diferite grade. Această situație ne-a îndemnat să creăm în 2016, pentru prima dată în România, o tabără pentru acești micuți eroi care supraviețuiesc arsurilor severe. 

Majoritatea petrec mult timp în spital și numără zilele între operații de reconstrucție și vindecare, iar motivația de a merge mai departe cu optimism și zâmbet scade. De aceea, au nevoie de voie bună și socializare cu alții copii care trec prin aceleași experiențe. Taberele noastre îi ajută să-și recapete încrederea în sine și să nu se mai simtă singuri. 80 de copii au participat până acum în taberele Connectiv.

Când pierzi pe cineva drag în copilărie este o traumă pe care nu o poți gestiona la acea vârstă. Cel mai important lucru este să știi că nu ești singur și că nu ești singurul.
Din 2016, am oferit pentru 110 copii un spațiu sigur și sănătos pentru a face față durerii, unde petrec timp cu alți copii ca ei. Gândim sesiunile atent și cu blândețe, astfel încât cei mici să se exprime cu ușurință și în siguranță. 


Echipele de terapeuți au completat joaca în BlueCAMP cu sprijin emoțional pentru copiii care au rămas fără tată, mamă, frate sau soră prin instrumente care îi ajută să înțeleagă, să accepte, iar când e cazul, să poată direcționa furia sau tristețea cauzate de această dispariție.

DE LA O TABĂRĂ LA O COMUNITATE MINUNATĂ

Am început în 2014 cu 32 de copii. Unii erau la final de tratament, alții între curele de citostatice. Au intrat cu chef de distracție și curiozitate și au ieșit cu cea mai interesantă și veselă săptămână din viața lor. Cum ne-am propus, așa a și fost.

Am primit ajutor de la sponsori, de la o famile care ne-a pus casa la dispoziție, de la grupul de medici care s-a oferit să ne însoțească cu încredere și de la alți donatori inimoși. Alături de copii și voluntari am creat în MagiCAMP o comunitate, formată cu sens, valori, scopuri și trăiri comune. Un spațiu în care copiii se simt ca acasă, liberi să se deschidă.

Cele 3 tabere au reunit peste o mie de copii până în prezent la activități precum: tras cu arcul, călărit, înot, olărit, pictură, cățărat, tiroliană, teatru cu umbre, fun science - toate le-au readus copilăria din nou mai aproape, cu toate experiențele ei frumoase.

 

CE OFERĂ TABERELE MAGICAMP

 

Din 2016, a apărut și căsuța noastră dragă unde voluntarii, medicii și copiii au la dispoziție cazare modernă pentru peste 50 de persoane, cu sală de mese încăpătoare, o bucătărie profesional utilată și spații pentru copiii cu dizabilități. Doamna Polonic împreună cu echipa de Papa-Bun gătesc în fiecare zi cele mai bune bucate pentru copii și voluntari.

În primul an, dealul MagiCAMP avea doar un panou de cățărat de 4 metri și o tiroliană de vreo 25, dar s-a transformat într-un tărâm magic cu două parcuri de aventură. Tiroliana are peste 100 de metri acum, panoul de cățărat are 8 metri înălțime, iar parcurile de aventură oferă 20 de ateliere suspendate. Parcă ți se face chef de un cățărat, nu?

Bălăceala în piscină e una dintre cele mai mari distracții. Dacă am pune-o în program de dimineața ar fi excelent, copiii ar fi cei mai fericiți. În primii trei ani am început într-o piscină gonflabilă, iar în 2017 am reușit să finalizăm lucrările la noua piscină, una adevărată, încăpătoare, așa cum trebuie să fie.     

Acea sală unde intrăm împreună cu copiii atunci când plouă sau când e prea cald. Locul unde se țin serile de cinema, unde se dansează și unde se țin spectacole de tot felul, inclusiv bătăi haioase cu perne.

La început a fost doar Marly, căluțul pentru orele noastre de hipoterapie. Apoi numărul copiilor a crescut de la an la an în tabere și noi am descoperit un centru de echitație în apropiere, unde copiii pot călări în scop terapeutic ponei și armăsari pur sânge sau pot urmări demonstrații ale acestora.

În tabere este primordial să avem un cabinet cu tot ce-i trebuie, echipat complet și modern pentru tratamente sau intervenții curente. Ne-am asigurat că îl modernizăm tot mai mult de la an la an, astfel încât să fie exact cum au cerut echipele medicale de specialitate să fie. Acum dispune de toate echipamentele medicale necesare și de un spațiu accesibil și pentru copiii cu dizabilități. Doctorul Pastiluță și Asistenta Siropel veghează la sănătatea copiilor din tabără.

Sunt cuvinte și momente venite din partea copiiilor, a părinților sau a medicilor care ne dau motivație și ne dau aripi să mergem mai departe cu toate proiectele noastre.

STIMĂ DE SINE
”Activitățile sunt menite să îl ajute pe copil să redobândească respectul și stima de sine. Nu există eșec!” – Anda Păcurar, psiholog
 
ÎNCREDERE
”Îmi place foarte mult în MagiCAMP, aici am învățat să cred în mine, să râd, fără ca nimeni să mă judece…” – Alexandra, participant

PUTERE
”Copiii care merg în astfel de tabere se întorc acasă și la spital mult mai determinați să lupte cu boala” – Codruța Comșa, oncopediatru
 
PRIETENIE
”Nu-mi vine să cred cum voluntarii ne devin prieteni, noi ne împrietenim între noi, deși suntem diferiți…” – Daria, participant

CONEXIUNE
”Fiica noastră a povestit despre tabără până în ultima clipă, cât a putut ea. Atât de bine s-a simțit acolo, încurajată și iubită, a povestit tuturor la spital” - părinții unuia dintre copiii-curcubeu - copii care au pierdut lupta cu boala, astăzi voluntari MagiCAMP.

CURAJ

Copiii depășesc frici cățărându-se, se încurajează reciproc în toate activitățile și scapă de inhibițiile provocate de traume când se bălăcesc în piscină.

GRIJĂ

Piticoți sau înăltuți, vorbăreți sau mai retrași, toți au grijă unul de celălalt, își descoperă înclinațiile și pasiunile și formează împreună o mare familie a cărei poveste o scriu în fiecare tabără.

CURCUBEU

Atunci când copiii ne părăsesc și ajung printre îngerași, devin copiii noștri curcubeu și știm că de acolo de sus încă ne susțin.

FERICIRE


Când celebrăm chiar și cele mai mici victorii, cum ar fi prima plută pe apă

SIGURANȚĂ

Când copiii știu că pot avea încredere în noi, în ceilalți și în spațiul de joacă

INSPIRAȚIE

Când un frate își cară sora în spate pentru că ea nu mai are picioare din cauza bolii

DĂRUIRE


Când te implici cu totul - suflet, minte și corp - pentru ceilalți ca să le aduci un zâmbet

POVEȘTILE MagiCAMP


Cu susținere și încurajare treci și tiroliana

Andreea și-a pierdut, din cauza cancerului, piciorul drept. Dar nu se plânge. Din contră, susținută și încurajată, a învățat să spună că problema ei este un dar. Cu ajutor și susținere s-a dat și pe tiroliană și a luat parte la activitățile din tabără. ”M-am întors acasă mai sigură pe mine, locul ăsta mă face bine”, spune ea. 

Oameni uniți de aceeași boală, dar și de același curaj nebănuit

Lui Flavius cancerul i-a răpit un picior, lui Dragoș un braț, iar Francescăi ambele picioare. Toți au reușit lucruri ce păreau imposibile în această tabără, iar exemplul măreț este Gheorghi Filip, instructorul de tir cu arcul, aflat și el în scaunul cu rotile.

Dansezi și cânți, chiar și în scaunul cu rotile

Pe Marius, cancerul l-a lăsat cu multiple probleme și trăiește în scaunul cu rotile. Asta nu l-a oprit să se cațere pe panou, să se dea pe tiroliană sau chiar să danseze. Încurajat de toți ceilalți în aplauze și cuvinte motivante, Marius s-a ridicat, tremurând din scaun și a început să se miște pe ritmul muzicii la petrecere. Încă o dovadă că oricât ar fi de greu, uneori poți trăi momente magice. Mai ales dacă ai în jur oameni care cred în tine.

 

TUR INTERACTIV

Hai să faci o plimbare virtuală cu noi prin MagiCAMP