Campania care a mișcat țara!

636 de oameni au stat non-stop pe Scaunul Rezistenței, timp de 23 de zile și de nopți, în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru MagicHOME. Românii au trimis peste 100.000 SMS-uri, necesare finalizării unui centru pentru părinții copiilor diagnosticați cu cancer!
Nu mai puțin de 636 de oameni, non-stop, timp de 23 de zile și nopți, pe Scaunul Rezistenței din Galeria Galateca, alți 1.185 programați la momentul finalizării campaniei, acesta este bilanțul campaniei „Împreună pentru MagicHOME”, care a contribuit la strângerea a peste 100.000 SMS-uri, donații necesare finalizării unui centru care va găzdui copiii bolnavi de cancer și părinții acestora. Centrul MagicHOME este situat lângă cea mai mare unitate de tratament oncologic pentru copii din țară, Institutul Oncologic București, și va putea oferi găzduire gratuită pentru 30 de persoane, zilnic, începând din primăvară.

Campania destinată strângerii de fonduri pentru centrul MagicHOME a generat o emoție și o mobilizare masivă. Din 3 noiembrie, până duminică, 26 noiembrie, 636 de oameni au stat pe scaunul de la galeria Galateca, din București, pentru a-și arăta solidaritatea și empatia față de părinți și pentru a încuraja donațiile.
În momentul finalizării campaniei de SMS-uri, programările pentru a ocupa scaunul se întindeau până la finalul lunii mai (1.185 oameni). Celor 115.000 de SMS-uri trimise în ultimele 23 de zile li se adaugă alte sume în valoare de 108.691 euro, donații individuale de la 4.403 persoane (transfer bancar, Pay Pal, Bursa Binelui) și o sumă în valoare de 100.000 de euro, adunată de comunitatea La primul bebe. Acestora li se adaugă și suma de 100.000 de euro donată de Kaufland, înainte de începerea campaniei.

„Peste 100.000 de oameni și foarte multă magie. După 23 de zile și nopți în care sute de oameni și-au împărtășit poveștile, ne ridicăm de pe scaun plini de recunoștință. Sărbătorim nu doar 100.000 de SMS-uri, nu doar donații individuale, sărbătorim generozitatea, solidaritatea și încrederea că împreună reușim” 
au declarat Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME

Oameni veniți special din afara țării

Printre cei care au ocupat scaunul din centrul Bucureștiului pentru a atrage atenția asupra suferinței părinților copiilor bolnavi de cancer care locuiesc luni întregi pe un scaun în salonul de spital s-au numărat actori, oameni de televiziune, cântăreți, sportivi, jurnaliști, bucătari, ingineri, preoți, părinți care și-au pierdut copii, medici, asistente medicale, oameni de afaceri români și străini, bloggeri, vloggeri, reprezentanți ai ONG-urilor, oameni care au venit din partea opusă a țării sau chiar din străinătate pentru a face acest gest și victime Colectiv.

Printre personalitățile publice care au susținut cauza și au stat pe scaunul de la Galateca s-au numărat Oana Pellea, Antonia, Marius Manole, Pavel Bartoș, Inna, actorul Horațiu Mălăele și filosoful Mihai Șora, Andreea Esca, Amalia Enache, Anca Serea, gimnastele Monica Roșu și Sandra Izbașa, George Vintilă, Carla`s Dreams, Cristi și Adelina Chivu, Smiley și alții. Ultimul care a ocupat Scaunul Rezistenței a fost Vlad Voiculescu, care a transmis un mesaj de mulțumire către toți cei care au susținut cauza.

De ce nevoie de MagicHOME?

Campania „Împreună pentru MagicHOME” a pornit de la o nevoie reală a familiilor copiilor bolnavi de cancer, aflați la depărtare de centrele medicale specializate, pentru a le facilita accesul la tratament. În prezent, 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice.

Peste 70% provin însă din familii cu o situație financiară modestă, iar costurile cazării și transportului reprezintă principala cauză pentru care mulți sunt diagnosticați târziu, amână sau întrerup tratamentul, ceea ce le scade dramatic șansele de vindecare. În prezent, centrul MagicHOME din București, din apropierea Institutului Oncologic București și Institutului Clinic Fundeni, care oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer, a devenit neîncăpător.

Cu ajutorul donațiilor, va fi finalizată construcția unui nou centru MagicHOME mai mare, care va oferi găzduire gratuită pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora. Noul centru va avea o suprafață de 700 de mp și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an. În final, beneficiul cel mare este accesul copiilor bolnavi de cancer la tratament.