Doamna Polonic, super ”mama” copiilor din MagiCAMP

Locurile speciale, acelea care îți rămân în suflet mult după ce ai plecat din ele, sau poate pentru totdeauna, au nevoie de oameni speciali, care își dăruiesc sufletul fără rezerve. MagiCAMP are, printre voluntari, și un polițist. O doamnă polițist. O doamnă polițist cu suflet de aur și care gătește de ți-ai putea petrece viața mâncând! V-o prezentăm pe Florența! 

“Doamnaaa Poloniic, doamna Poloniic!!”
, se aude în tabăra MagiCAMP, în fiecare vară. Răsună locul, învigorat de voci crude, entuziaste, de solicitări de tot felul. Doamna Polonic este acolo, indiferent ce este de făcut, de rezolvat o situație de criză, de alinat un copil, de îmbărbătat pe cineva, de strâns, jucat și da, de gătit. Căci, printre multe altele, doamna Polonic este și o zeiță a mâncărurilor, așa cum bine zice renumele. Sau supranumele?:)
Taberele MagiCAMP sunt de neimaginat fără doamna Polonic, conform identității ”de vară”, dată chiar de copii, deși, ca să îi dăm buletinului ce este al buletinului, vorbim despre Florența Ilie. Voluntar cu state vechi, în urma unor experiențe personale traumatizante, femeie determinată, puternică și riguroasă, Florența este polițist în viața de zi cu zi. Are și o fiică, Ino, de 18 ani, și ea voluntar MagiCAMP. Anul acesta, Ino dă Bac-ul, iar mama are, evident, emoții uriașe! „Ei, dar o să fie bine, sunt mândră de Ino, am o fiică minunată, nu aș fi putut avea un copil mai bun!”, povestește Florența, care se pregătește de al treilea an în taberele MagiCAMP.
”Ai ai ai! Mie mi-a așezat de multe ori inima la loc cu mâncărurile ei delicioase, după o zi grea!”, spune Ruxandra, voluntar MagiCAMP. „Ce să zic, îmi mai venea să mă opresc, să mai privesc în zare, dar când vedeam câtă energie are Florența, săream în picioare!”, povestește și Mihaela. ”Orice problemă ai avea, Florența găsește o soluție, o încurajare”, subliniază și Cătălin. Florența se implică nu doar în taberele de vară, ci este și parte importantă din celelalte proiecte MagiCAMP, fie că este vorba despre MagicBOX sau MagicTICKET. Are o energie fără limite, care îi permite să fie veșnic în mijlocul acțiunii, preluând și găsind soluții la probleme și necazuri.

Începutul care schimbă totul

Cum a început aventura MagiCAMP, lucrul cu copii cu afecțiuni oncologice? “Cred că nimic
nu-i întâmplător și că drumurile oamenilor se intersectează când lucruri mărețe trebuie să se întâmple. După pierderea băiatului meu, am rătăcit mult timp căutându-mi calea. Habar nu aveam despre ce este vorba în MagiCAMP, însă am simțit că trebuie să ajung în acel loc. Am participat la prima tabără, apoi la a doua, am întâlnit o mulțime de oameni frumoși, am trăit experiența vieții mele și i-am cunoscut pe cei mai minunați copii”, povestește Florența. Îi asculți glasul cum se înmoaie când vorbește despre copii și este mai mult decât limpede: doamna Polonic este parte din MagiCAMP pentru că simte cum îi curg copiii prin vene. A fost alături de ei când le era greu, când le era mai bine, când nu le mai era.
Multumim tare mult, doamna Polonic, ești minunată!