Eu vreau ca toată lumea să fie sănătoasă

Am auzit cuvintele acestea, spuse mereu cu emoție, de la fiecare copil și familie la care am ajuns în cadrul Caravanei Îmbrățișărilor 2018. Mai bine de 20.000 de kilometri în doar câteva zile și, cu ajutorul voluntarilor și companiilor care ne-au sprijinit, am îmbrățișat, noi toți, nu doar noi, peste 800 de copii cu afecțiuni oncologice!

 

Era 2014, primele tabere de vară MagiCAMP se încheiau rând pe rând, două serii am avut atunci, și copiii întrebau, la fiecare final: ”Cum? Se termină acum? Nu se poate! Totul s-a schimbat, acum mă duc acasă dar o să mă întorc, nu? Ne mai vedem, da?”. 32 de copii, cu vârste între 7 și 15 ani, diagnosticați cu cancer și leucemie, care voiau să rămână sau măcar să revină. Am ținut legătura, evident, și, în iarnă, Moș Crăciun a venit la copii și le-a adus ce cadouri au putut ajutoarele lui pregăti. Și a fost minunat!

S-a făcut 2015 și 84 de copii au venit în taberele MagiCAMP. Cum timpul între vară și iarnă se scurtează uimitor de mult atunci când vine vorba despre Moș Crăciun, Sărbătorile au prins amploare și încă și mai mulți copii și familiile lor s-au bucurat de cadouri, zâmbete, aventuri, surprize și îmbrățișări. Totul într-o revedere fantastică desfășurată chiar în perimetrul taberelor de la Brănești.

În 2016 și 2017, taberele de vară MagiCAMP au crescut exponențial iar în 2018 au ajuns într-un punct care ne-a făcut inimile să zburde, chiar dacă el, sufletul, a cam patinat pe gheață și zăpadă acum, în iarnăJ De câteva ori a și rămas blocat în nămeții de Sărbători dar Caravana Îmbrățișărilor 2018, globul de oameni buni și de neoprit care a plecat în lumea reală pentru a duce bucurie, cadouri și îmbrățișări, nu a putut fi oprită.

Viață reală pentru vise și dorințe
”Eu vreau o pereche de palete de badminton!”, ”Eu vreau să mă mut cu familia în MagiCAMP”, ”Eu vreau o păpușă. Nu, o casă de păpuși!”, ”Eu vreau un cățeluș”, ”Aș vrea o dronă , să văd totul de sus”, ”Eu aș vrea să am familie”, ”Doar să nu o uit pe mama”, ”Să merg la liceu”, ”Să am o șansă”, ”Ca toată lumea să fie sănătoasă”. Peste vară, vară de vară, în taberele de la Brănești, județul Dâmbovița, culegem, ca pe niște flori rare, dorințele copiilor. Toate ne sunt dragi, dar unele se imprimă pe suflet: ”Eu îmi doresc o îmbrățișare”. Dorința lui Vlăduț, 9 ani, a fost punctul de plecare în Caravana Îmbrățișărilor MagiCAMP 2018.

Încărcați cu daruri, am pornit din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași spre peste 800 de copii, luptători mai mici sau mai mari, dar și spre frații și surorile lor, afectați și ei de problemele din familie. Caravana a făcut 370 de opriri în cei peste 20.000 de kilometri parcurși, din Moldova până în Constanța, din Dolj până-n Timișoara, din Cluj până-n Focșani și unde vă mai puteți imagina. Nouă zile pline de îmbrățisări, curiozitate, uimire și zâmbet: ”Uaaau, asta este pentru mine?”, ”Ce jucării frumoase, sunt ca la televizor!”, ”Mami, a venit MagiCAMP acasă la mine! Sunt așa de fericit!”.

Cum a fost ne-au spus chiar copiii. Ascultați-i pe ei.
Emma (10 ani), Eforie Nord: ”Am fost în tabăra MagiCAMP și îmi place foarte mult acolo. Mi-a plăcut să mă joc cu cățeii și să urc pe ponei. Îmi place să merg cu bicicleta, să joc șah și fotbal. Ce frumos a fost să îi revăd pe voluntari acum!”

Gabriela (16 ani), din 2 Mai: ”A fost cea mai frumoasă tabără din câte am fost. A fost prima tabără în care voluntarii ne-au dat curaj. Vreau să devin voluntar MagiCAMP când împlinesc 18 ani. Dar să vedeți cum a fost acum. Mi se rupsese geanta preferată, iar acum, de Crăciun, tocmai ce am primit una nouă. Aveam nevoie și de o căciulă si, din nou, am primit una!”. Vărul ei, Cătălin, și el beneficiar MagiCAMP, ne-a spus: ”Eu vreau să devin psiholog”. Aici nu avem cum să îl ajutăm, va trebui să găsească el calea, dar ne-am bucurat să îl îmbrățișăm din partea lui Moș Crăciun!
”Mamiii, a venit MagiCAMP la mine! Ce taree!”, ”Știam eu!”, ”Exact ce voiam!”, tăcere și emoție, exclamații, strigăte, îmbrățișări și din nou strigăte: ”A venit Moșul!”. Cam asta am trăit timp de două săptămâni, extem de pline și care nu pot fi date pe nimic altceva.
Copiii au ținut să ne scrie și, atunci când pe ei i-a răzbit somnul, ne-au povestit părinții. Cum micuții lor au adormit ținând în brațe jucăriile, cum s-au jucat cu ele, cum au avut grijă de ele.

Harta care ne unește
Multe sunt poveștile copiilor și pe unele le-ați putut citi pe pagina noastră de Facebook.

Ce putem spune cu siguranță este că gesturile copiilor, entuziasmul și bucuria lor și, în egală măsură, timiditatea, tristețea și toate cele pe care le-am văzut și trăit la fața locului, condițiile în care i-am găsit pe unii dintre copii, ne-au făcut să înțelegem încă o dată de ce facem ceea ce facem. Poate chiar să redefinim părți din unele programme. Pentru ochii aceia, albaștri, verzi și căprui, care se luminează atunci când găsesc încurajări. Și atunci când Moșul își trimite spiridușii.

Harta locurilor în care echipa MagiCAMP, voluntarii MagiCAMP și alți parteneri au ajuns anul acesta de Crăciun, ducând harul Sărbătorilor și bucuria lor, o puteți vedea chiar aici.
Și nu am putut face singuri toată treaba, așa că am avut prieteni fantastici! Iată ce spun voluntarii care au livrat chiar ei cadourile de la Moș:

”Nu am reușit să mă întâlnesc cu familia direct, drumul spre locuința acestei familii era aproape vertical și alunecos (locația este chiar la munte și în ultima săptămână a nins mult), ci l-am așteptat la baza pantei pe soț, care era în drum spre casă, pentru a-i înmâna cadourile. A fost emoționant…”

”M-am întâlnit cu domnul Valeșăreanu pe drum, am văzut o căruță și, cum nu știam pe unde să o iau, am oprit să îl intreb despre familia Valeșăreanu. Ce noroc să îl întâlnesc tocmai pe dânsul, locuind peste o apă și unde e mai greu de ajuns cu masina. Mi-a spus că știa că vin și cu câtă nerăbdare așteaptă copiii cadourile. M-a emoționat, un om modest, plin de speranță și dragoste pentru copii”, ne-a spus alt voluntar.

”Alex era la Cluj, la tratament, iar mama lui m-a rugat să îi las cadoul la un magazin alimentar, urmând să îl ridice când se întoarce în localitatea de domiciliu, dumneaei fiind alături de Alex”.

”Pentru mine, experința a fost magică, m-am dus cu inima strânsă, însă am găsit acolo atât de multa iubire! De mult nu am mai trăit atât de intens senstimentul de bucurie și energia transmisă de un copil care devine adult prematur și care a învățat să fie puternic pentru viață!”
”A fost o experiență în premieră, nu am mai făcut asta niciodată până acum. Am avut un sentiment de bucurie văzând că pot ajuta pe cineva despre care știu că are nevoie de sprijin. Sigur o să mai particip la astfel de acțiuni în viitor!

Generozitatea tuturor celor care au ales să se implice e copleșitoare. Sute de oameni buni din 28 de companii și organizații au pregătit daruri. Alți 100 de voluntari MagiCAMP s-au mobilizat pentru ca darurile să ajungă la Constanța, Satu-Mare, Drobeta Turnu-Severin sau Rădăuți. Le mulțumim tuturor și îi îmbrățișăm așa cum știmcă au făcut-o și copiii, mulțumim pentru anul acesta fantastic, pe care doar cu ajutorul vostru am reușit să îl creăm și… să ne vedem la anul, spiridușilor!

…  Doar împreună putem face lucrurile să se întâmple

Magic is something YOU make! În acest sens, vă reamintim că mai sunt doar 5 zile în care firmele pot redirecționa 20% din impozitul pe profit pe anul acesta sau 20% din impozitul pe venit pe acest trimestru. Puteți descărca de aici contractul de sponsorizare dacă doriți să susțineți proiectele MagiCAMP.
Pe pagina noastră de FB și pe site vă vom ține la curent cu toate informațiile despre cum merg lucrurile și unde avem nevoie de ajutor!