Generozitate dulce la MagicHOME

În aprilie anul acesta, MagicHOME, acasă departe de casă pentru părinții copiilor care se luptă cu cancerul, își va deschide porțile. Gata să funcționeze 365 de zile din 365, 24 de ore din 24, pregătit să ofere cele mai bune condiții și o atmosferă caldă celor care au atâta nevoie să își recapete puterile.

Însă, până când va fi gata noul MagicHOME, în apartamentul cu 4 camere din Fundeni în care, de peste un an, găsesc adăpost părinții și copiii din MagiCAMP atunci când vin la tratament se întamplă mici dovezi de generozitate care le îndulcesc zilele. Cătălina, voluntarul nostru, a făcut un tort bun bun și l-a dus acolo. Cu drag dar și cu emoție. O lăsăm pe ea să vă povestească ce a găsit și ce a simțit când a pășit în casă:
„Ceea ce se întâmplă în acel loc este dincolo de cuvinte. Cum să descriu faptul că fiecare zâmbet este important? Că lucrurile care nouă ne pot părea banale pot fi surprinzătoare pentru alții? Mă intimidez repede, sunt genul de om care stă în cochilia lui fără a-și dori să iasă prea mult în evidență, nu din neplăcere, ci din nesiguranță.

Pe drum spre MagicHOME, aproape că tremuram de nerăbdare și de emoție. Cum să salut, ce să le spun oamenilor? Am pășit acolo cu picioarele vibrând. Oamenii erau modești și zâmbitori. Am simțit încă de la primul moment că mă încarc cu voie bună și că mi se transformă clipele. Nu m-am gândit că va dura mai mult de 5 minute, însă au trecut zeci de minute și, dacă nu ar fi fost o oră destul de înaintată, nu m-aș fi dat plecată! M-am relaxat. M-am minunat câte lucruri pot fi transmise și am fost topită de atâtea laude. Oamenii întâlniți mi-au deschis sufletul mai mult. Sunt oameni simpli, cu suflet bogat și rodnic, care ne marchează. Ne învață lucruri în doar câteva fracțiuni de secundă și ne aduc cu picioarele pe pământ, într-o bucățică unde fiecare dintre noi poate fi constructiv și poate pune cărămidă peste cărămidă pentru ca, la final, prezentul să fie mai dulce, mai zâmbitor, mai intens, de-a dreptul incredibil. Am plâns de bucurie în drum spre casă. Să auzim numai de bine!”.
Semnat: Cătălina Avimov

Îți mulțumim, Cătă! Ana și Cosmin spun că tortul a fost delicios!

Avem certificatul de urbanism la MagicHOME!
Cine a ridicat sau a renovat o construcție cunoaște bine momentul acesta: eliberarea certificatului de urbanism! Acel document care îți arată ce modificări ai voie să faci și care sunt avizele necesare pentru începerea lucrărilor. Împărtășim cu voi vestea cea mare: hip, hip, uraaaaaa, a ieșit certificatul de urbanism!
Ne-am dorit mult două lucruri pentru acest spațiu, pentru MagicHOME, refugiul părinților ai căror copii luptă cu cancerul: să fie adaptat nevoilor părinților dar și copiilor cu dizabilități și să aibă alături un depozit numai bun pentru toate lucrurile pe care ni le trimiteți cu atâta generozitate. Ei bine, avem aprobarea pentru amândouă! Încă puțin și începem lucrările! Șirul veștilor bune va continua, iar noi vă vom ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă la MagicHOME.

#UPDATE despre lucrări
După ce, cu puțin timp în urmă, am obținut Certificatul de Urbanism – cel care ne spune care sunt lucrarile pe care le putem face în renovarea MagicHOME -, veștile bune continuă.
Am depus documentația pentru avizele de mediu și utilități locale (apă, canal, gaze, electrica, salubritate), esențiale pentru obținerea autorizației de construcție. Prietenii noștri arhitecți lucrează de zor și la documentația pentru ISU.
Între timp, materialele necesare pentru renovare continuă să sosească de la partenerii noștri, așa încât să fim gata de lucru fix din ziua în care vom ține în mâini fericiți autorizația de construcție.
Suntem, datorită vouă, tot mai aproape de ceea ce va fi MagicHOME, Refugiul părinților.
Și da, schelele sunt în picioare. În curând îi dăm bice!:)
Vă mulțumim din suflet că ne rămâneți aproape!