Incredibilul Marinuș, puștiul care nu se dă bătut!

La doar zece ani, Marinuș duce deja de câțiva ani o luptă teribilă cu cancerul. În ciuda tuturor suferințelor, și-a păstrat o delicatețe, o sinceritate, o deschidere către oameni absolut uluitoare. Are cea mai deschisă privire, o privire care te invită să intri în sufletul lui.

De acum încolo, dragi prieteni, vă vom spune niște povești uimitoare, cu atât mai uimitoare cu cât ele sunt realitate. Pentru că acești copiii, copiii din MagiCAMP, merită. Iată una dintre ele. A lui Marinuș Dolofan, sau Gălbenuș, cum îi spun cei care îl cunosc și îl iubesc.
Marinuș este un băiețel de zece ani cu totul special, cu o forță incredibilă de a lupta și de a depăși momente care pe mulți i-ar fi dărâmat. Marian Dolofan a fost diagnosticat cu meduloblastom – tumoră de fosă posterioară – în august 2013. De atunci, de el este nedezlipit tatăl său, Mirel, un bărbat care a locuit practic în spitale în ultimii trei ani, care și-a îmbărbătat nu doar propriul fiu în seria lungă de operații și dezmădejdi, ci și zeci de alți copii și părinți pe care i-a cunoscut în spital. Mirel este tată pentru toți copiii care au nevoie de încurajări. Este, s-au convins cei care îl cunosc, un erou. Așa tată, așa fiu! Marinuș și Mirel duc lupta cu cancerul singuri. Mama lui Marinuș i-a părăsit când copilul s-a îmbolnăvit.
Și totuși… nu sunt chiar singuri. Alături de ei stau zeci de voluntari și oameni care îi încurajează și sprijnă. Bătălia lui Marinuș se duce acum la Viena la clinica AHK, secția Oncopediatrie, unde puștiul a ajuns cu ajutorul MagiCAMP. În țară, lui Marinuș nu i se mai dădea nicio șansă. Așa că,  la finalul anului trecut, a fost supus unui maraton chirurgical. Trei operații la cap, una la piept, simultan. Astăzi, Marinuș urmează un tratament inovator, care va dura minimum doi ani.

Supereroul din MagiCAMP

Gălbenuș are nevoie de tot ajutorul pe care îl  poate primi de la noi. Din cauza bolii băiatului său, tatăl trebuie să stea cu el tot timpul, fapt care nu îi permite să își caute de lucru, iar costurile traiului la Viena și ale internărilor repetate sunt foarte mari. Dacă doriți să îl susțineți pe Marinuș, ne puteți scrie pe adresa mihaela@magicamp.ro sau lua legătura direct cu Mirel Dolofan, la adresa dmirel45@yahoo.com. Marinuș vă trimite oricum pupici a la Gălbenuș!
Noi pe Marinuș l-am cunoscut anul trecut, în tabăra MagiCAMP, unde a venit direct din spital, slăbit, aproape epuizat de tratament, însă dornic să experimenteze. Și-a adunat puterile și ne-a oferit o lecție de curaj. Deși cu probleme motorii și de echilibru, Marinuș a escaladat peretele de cățărare din parcul de aventură, s-a cocoțat, a călărit și a dansat. A cucerit fără drept de apel inima voluntarilor, unii fiind acum lipiți pe viață de el, ca timbrul de scrisoare:) În poză, îl vedeți pe Marinuș susținut de Adriana, voluntara care i-a promis și și-a promis că îi va fi întotdeauna aproape. ”Marinuș este sufletul meu. Acest băiat absolut incredibil a fost și este în fiecare zi o lecție pentru mine și pentru toții voluntarii. Dacă el poate, noi cu siguranță putem să fim acolo pentru el!”, spune, emoționată, Adriana.
Și știți? Există miracole. Cu puțin noroc, Marinuș va reveni anul acesta în tabără, fie și pentru câteva zile!
Curaj, Gălbenuș, suntem cu toții alături de tine!