Mesajele Copiilor

În cei patru ani de MagiCAMP, câteva momente au devenit repere în construcția taberelor, momentele care punctează o săptămână emoționantă petrecută împreună de copii și voluntari.

Înălțarea baloanelor care poartă mesajele de suflet ale copiilor este unul dintre acestea. Puștii își petrec cu privirea baloanele, cu pumnii lor mici strânși și plini de încântarea de a-și privi mesagerul cât mai departe, cât mai sus. Uneori, baloanele călătoresc împreună mult timp, alteori vântul le desparte. Același vânt mai pitește câte un balon într-un copac, iar atunci se formează pe loc un ”detașament” de salvare a balonului! ”Și când o să se îndeplinească dorința?”, ”Dar unde merge balonul acum? Ajunge departe?”, ”Balonul acela zboară cam singur… o fi trist?” – multe sunt întrebările care ies din încântarea și mirarea puștilor și e greu să răspunzi la ele. Ce știm sigur este că, încet dar sigur, baloanele cu mesaje ajung undeva. Ne-a confirmat și anul trecut domnul Ionescu, agricultor, care ne-a sunat să ne spună că a găsit pe câmp un balon cu un mesaj, nu se mai citea mare lucru din el, din cauza ploilor, dar tot a reușit să înțeleagă una alta. ”Cu bucurie l-aș ajuta pe copilul respectiv, dar să știți că nu pot face să îl iubească toate fetele”:)) Nedumerirea inițială a omului se transformase în râs.
Anul acesta, un alt balon s-a făcut remarcat de o doamnă care a ținut să îi ureze sănătate copilului care scrisese mesajul. ”Să dea Dumnezeu să se îndeplinească ce dorește el și să aibă familia  sănătoasă”. În aceste cuvinte se înalță baloanele, în fiecare vineri seara, înainte de petrecerea copiilor: să se îndeplinească dorințele lor. 220 de baloane, de toate culorile, și-au găsit anul acesta drumul către lumea speranțelor.
În măsura în care vom putea, și ne vom strădui, vom încerca să îndeplinim cât mai multe dintre dorințele copiilor. Moș Nicolae și Moș Crăciun își vor face apariția pentru un decembrie de vis pentru copii, iar sprijinul vostru va fi extrem de important pentru noi și atunci.

Ce notează copiii?

”Îmi doresc sănătate pentru toată familia mea și pentru prieteni” ;
”Aș vrea să locuiesc în MagiCAMP tot anul, împreună cu mama și cu tata” ;
”Eu vreau să devin medic” ;
”Aș vrea să merg lângă prietenii mei din Cer, să nu se simtă singuri” ;
”Vreau un cățel, știu cum trebuie să arate. Mic și drăguț” ;
”Eu vreau să intru la un liceu bun și să învăț bine” ;
”Eu vreau să fie mai mulți oameni buni pe lume” ;
”Îmi doresc să mă fac bine și să devin voluntar în MagiCAMP” ;
”Vreau să studiez la universitatea Oxford” ;
”Aș vrea să nu mai plângă mama atâta” ;
”Vreau să mă iubească toate fetele” ;
”Le doresc tuturor copiilor sănătate și bucurie” ;
”Vreau ca mama să se întoarcă și să se împace cu tata” ;
”Un telefon care să nu rămână fără minute” ;”