”Pentru mine a fost un vis devenit realitate!”

Cuvintele îi aparțin lui Vasile Derevlean, unul dintre foștii copii beneficiari ai taberelor MagiCAMP. Vasile are aproape 19 ani și de când se știe a petrecut mai mult timp în spital decât acasă. Acum, adult, și-a dorit să ne fie alături. Și ne-a fost, parte din echipa MagiCAMP de la Maratonul București 2018!

Aproape 70 de voluntari MagiCAMP au fost prezenți în zilele de 13 și 14 octombrie pe traseele Maratonului București Raiffeisen Bank 2018 asigurând, alături de organizatori, nu doar buna desfășurare a curselor, ci și voia bună și energia! Echipați cu zâmbete și ușor de recunoscut în tricourile lor colorate cu MagiCAMP, voluntarii noștri s-au ocupat și de hidratarea alergătorilor, la punctele de hidratare și de ștafetă manageriate de echipa noastră, și de încurajarea la fiecare pas a concurenților.
”Hai că poți, bravooo! Încă puțin, cât de tare ești, uraaaa!”, sunt cuvintele care au țâșnit cu entuziasm, timp de câteva ore, din piepturile voluntarilor. A fost o atmosferă extraordinară, de sprijin, bucurie și implicare, iar la finalul celor două zile toată lumea a promis că revine la anul! Energica echipă de voluntari a fost întărită și de forța și determinarea celor 250 de alergători care au luat startul, după înscrierea pe platforma evenimentului și plata taxelor aferente, pentru MagiCAMP și pentru copiii care luptă cu boli cumplite.

De ce au făcut-o? Ne-au spus ei:
”Mie îmi place oricum să alerg, fac asta de câțiva ani și de vreo trei chiar destul de profesionist, în sensul în care nu doar mă antrenez, ci mă și înscriu la evenimente sportive. Am zis că dacă tot o fac să susțin și o cauză. Auzisem de MagiCAMP și când am văzut că pot alerga pentru copiii cu cancer m-am decis imediat!”, ne-a spus Andrei.
Pentru mine a fost un vis devenit realitate! Nu pot să descriu cum m-am simțit alergând, participând, simțind că fac și eu ceva bun pentru copiii cu probleme”, ne-a povestit Vasile, unul dintre foștii copii-beneficiari MagiCAMP, din tabăra CONNECTIV, dedicată copiilor care au suferit arsuri grave. Vasile avea 2 ani când corpul lui micuț a fost supus unui șoc uriaș, suferind arsuri pe mai mult de 45% din suprafața corpului, fața fiindu-i devastată de accident. Cu un curaj din altă lume, Vasile a luptat ani în șir și a suportat zeci de operații de reconstrucție. E un exemplu pentru noi și să îl vedem la start, înalt și subțire ca salcia, ne-a umplut inima de fericire! Vasile își dorește să devină medic. La cum îl știm… nimic nu îl va împiedica!

George Vintilă: ”Când sar pentru MagiCAMP, sar pentru ai mei!”

După ce a alergat pentru MagiCAMP în trecut, a înotat la Swimathon și a donat premii câștigate pentru cauza copiilor cu afecțiuni oncologice, George Vintilă ne-a mai fost o dată alături, luând toamna aceasta startul în proba de semimaraton.
Mă bucur când am ocazia să strig „prezent” la orice acțiune pentru susținerea MagiCAMP, acest proiect fiind demult parte integrantă din mine. Într-o lume ce închide uși, acești oameni le deschid. În marea asta de minți întunecate, ei aduc luminaă și speranță în viața unor oameni cărora abia le mai auzi strigătul după ajutor și pentru care tot mai puțini dintre noi găsim timp sau atenție. Nu sunt eu cine știe ce alergător dar, cum am spus, sunt săritor și când sar pentru MagiCAMP, sar pentru ai mei!”, a spus George. Recunoscători îți suntem, George, pentru cum spui tu ”prezent!”. Încă ceva. Anul acesta, George a luat startul alături de fratele lui mai mare, Marius Vintilă. Super echipă!
Cauzei MagiCAMP i s-a alăturat anul acesta la start și Sonia Argint Ionescu, prezentatoare TVR și promotoare a unui stil de viață sănătos. ”Când încep să alerg e ușor, apoi simt că zbor, ca ulterior să îmi fie tot mai greu și să doară. Dar strâng din dinți și nu mă opresc… mă pricep destul de bine la asta atunci când am un scop. Iar la final nu mai pot de fericire că am reușit ce mi-am propus. Anul acesta am ales să susțin taberele MagiCAMP, pentru că e o comunitate care a reușit să aducă la viață un loc magic în care copiii bolnavi își recapătă copilăria după săptămâni, luni sau ani de viață în spitale, a explicat Sonia.

Membri din echipa MagiCAMP la start
Am fost la start, la finish și pe traseu, am organizat mici evenimente la cortul MagiCAMP, ne-am bucurat să ne revedem susținătorii, să îi cunoaștem pe cei noi. Anul acesta, MagiCAMP a fost una dintre cauzele înscrise oficial în competiție, dar unii dintre noi, mai determinați, au ales să ”mănânce” ei înșiși kilometru după kilometru pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Bogdan Liviu Ciuhat, coordonator al voluntarilor MagiCAMP și alergător la maraton, spune cum a fost pentru el experiența, după ce anul trecut suferea o operație la unul dintre genunchi, cu o recuperare de câteva luni. ”Am tras foarte mult ca să scot un timp cât mai bun, având în vedere că, în campania de fundraising, mi-am luat un angajament față de cei care m-au susținut ca dacă ne atingem targetul o să alerg 10 kilometri în mai puțin de 55 de minute. Pe traseu am avut câteva momente când mi-a fost greu și îmi venea să slăbesc ritmul, însă… mă gândeam la copii și la lucrurile prin care trec ei și asta m-a făcut să scot un timp de 51 de minute”, spune, bucuros și mândru, al nostru Bogdan.
”Ne atingem” este pluralul care îl include pe Sorin Buduleanu, nu doar prietenul foarte bun al lui Bogdan, ci și partener deja tradițional de fapte bune în și pentru MagiCAMP. Fără să fi participat în trecut la vreun astfel de eveniment, Sorin a alergat cei 10 km în costum de Batman, personaj pe care îl ”joacă” de cinci ani în taberele MagiCAMP! Vă puteți imagina ce apariție a fost!

Bate palma cu voluntarii!
”MagiCAMP a mobilizat 15 voluntari pe 13 octombrie, ziua curselor pentru copii la Bucharest Raiffeisen Martahon 2018, și 50 de voluntari pe 14 octombrie, ziua dedicată curselor de adulți. Unii dintre voluntari au fost și alergători pentru cauza MagiCAMP. Ne-am coordonat și sincronizat eficient cu organizatorii, astfel încât alergătorii au avut constant apă și gustări. Unii dintre alergători băteau palma cu voluntarii. Am avut și mici probleme dar învățăm din ele. La punctul de schimbare a ștafetei, spre exemplu, a fost puțin haotic, pentru că nu am reușit să ținem sub control culoarele, așa cum a fost indicat de organizatori. Cu toate acestea, alergătorii au fost cooperanți și nu au existat incidente sau reacții negative. Le mulțumim!”, ne-a povestit și Corina Banu, coordonatorul MagiCAMP al evenimentului cu start din Piața Constituției.
Printre voluntari s-a aflat și Luiza Teleanu, mama a doi dintre beneficiarii MagiCAMP, doi dintre copii care pentru noi înseamnă lumea: Mihai și Anuța Teleanu.

INFO
Impactul evenimentului

Iată și câteva cifre de la Maratonul București Raiffeisen Bank 2018, eveniment sportiv la care MagiCAMP a participat pentru a treia oară. Peste 19.000 de alergători din peste 70 de țări au luat startul la cea de-a 11-a ediție a maratonului. Printre învingători s-au numărat kenyanul Hosea Kiplenboi, câștigătorul maratonului de 42,195 de km, etiopianca Gelana Almaz Erba, învingătoarea probei feminine de maraton, româncele Adela Bălțoi, Nicoleta Ciortan și Maria Magdalena Veliscu, românii Nicolae Soare și Mircea Alexandrescu, dar și Maxim Răileanu, din Republica Moldova. Indiferent că s-au numărat, însă, printre câștigători sau nu, indiferent că au plecat acasă cu premii pregătite de organizatori, toți au fost de acord că nu este doar despre câștig, oricât de ambițios ești, cât mai ales despre a participa și a-ți depăși limitele.

Fiți siguri că ne revedem la anul și, până atunci, la semimaratonul Volkswagen din 2019 și la alte competiții sportive!
Dacă vreți să vă implicați proiectele noastre vă așteptăm cu un mesaj la contact@magicamp.ro!