Portret de Voluntar: Simona Proteasa


Voluntarii MagiCAMP, alături de copii, medici, asistente, părinți, donatori și susținători creează adevărata magie în MagiCAMP. Fire roșii pline de povești sensibile unesc fiecare dintre actorii de mai sus într-un ecosistem al bunătății necondiționate.

Cuvântul ”voluntar” conține cea mai frumoasă definiție a dăruirii: voință pusă în serviciul binelui cuiva în mod conștient, de bunăvoie și dezinteresat. Suntem norocoși să avem aproape oameni alături de care am învățat ce înseamnă încredere, curaj, speranță, implicare, iubire, distracție. Am văzut cu ochii noștri cum puterea lui ÎMPREUNĂ transformă visele în realitate și durerea în bucurie pentru copii, dar și pentru noi, adulții.

Unul dintre acești oameni este Simona Proteasa. Simo este alergător de cursă lungă și promotor de fapte bune la 3 semimaratoane (2015, 2016, 2017). Anul trecut s-a ocupat de întreaga organizare la Maratonul de la Sibiu. Bine, pentru ea a fost floare la ureche pentru că are o experiență de ani buni în organizare de evenimente corporate, alegând, de puțină vreme, drumul antreprenoriatului în domeniu. 🙂
Este veterană în tabără MagiCAMP (2015) și ne-a fost camarad în Caravana Îmbrățișărilor MagiCAMP 2018. Simo strigă ”Prezent!” de fiecare dată când avem nevoie de ajutor.

Ne-am gândit că tare ne-ar plăcea să o cunoașteți, să vedeți cum se poate ascunde un super erou în umbra faptelor bune. Vă invităm să o descoperiți pe Simona în interviul de mai jos:

1) Ce îți place să faci într-o zi cu soare?

Cu doi ani în urmă am descoperit plăcerea mersului pe jos. Așa că, într-o zi cu soare, îmi place să merg pe jos, pe străduțe neumblate până atunci și să casc ochii la casele cu arhitectură veche ce amintesc de vremurile boierilor cu joben și domnițelor cu umbreluțe de soare. Sau îmi place să merg în parc, să mă așez pe o bancă sau pe o bucată de pământ și să observ oamenii în interacțiunea lor cu viața. #nusuntstalker

2) Ce voiai să te faci când erai mică?

Nadia Comăneci. Adică, gimnastă. Am lucrat la visul ăsta prin pădurile copilăriei, am îndoit copaci tineri și i-am făcut „paralele”, colinele m-au ajutat să fac podul din picioare, poienițele deschise să fac roata. Evident, n-am ajuns Nadia, însă am ajuns să apreciez sportul și să înțeleg beneficiile practicării lui.

3) Ce te animă cel mai tare?

Sunt multe lucruri care mă animă, de la timpul petrecut cu cei doi nepoți ai mei, un pahar de vin și mult râs cu prieteni dragi, o carte ce mă ține trează, plăcerea anticipată a unei călătorii peste mări și peste țări, voluntariatul la MagiCAMP, timpul cu familia, timpul de la mine de la țară, liniștea unei clipe doar pentru mine.

4) Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Vezi răspunsul de la punctul 3 🙂

5) Dacă ai putea să transmiți ceva generației de copii pentru când vor crește mari, ce le-ai spune?

Dacă aș putea, aș transmite părinților copiilor, pentru că aceștia sunt cei care îi educă și care pun „bazele” viitorului lor: să-i crească liber, cu bun simț, cu valori morale, să le vorbească despre compasiune, despre recunoștință, empatie și despre responsabilitate, să le cultive cititul, respectul pentru oameni și pentru natură, curiozitatea, libertatea de expresie, să le ofere posibilitatea de a afla singuri care este drumul lor prin viață, să îi încurajeze și să le fie alături oricând și oricât. Copiii crescuți de astfel de părinți, cu siguranță vor ajunge oameni buni.