Suntem sociali și sociabili ^^

Vacanța din vis
O călătorie Magică
Închide ochii

Citește mai jos despre fiecare proiect magic

Despre Asociația Magic

𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚ț𝐢𝐚 𝐌𝐚𝐠𝐢𝐜 este o organizație non-profit, neguvernamentală, care sprijină peste 10.000 de familii cu copii grav bolnavi, asigurându-le prin cele 12 proiecte ale sale și prin implicarea a peste 2000 de voluntari, zeci de mii de donatori, sute de parteneri și sponsori o adevărată rețea de mâini de ajutor în lupta cu boala.

La început, în 2014, a fost MagiCAMP – tabăra pentru copii cu diagnostice oncologice.

În taberele MagiCAMP, am conștientizat cât de multe greutăți au de dus, pe lângă boală, micuții grav bolnavi și familiile lor.

Am aflat cât de multe lucruri necesare traiului elementar le lipsesc – și-așa au apărut MagiCARAVAN, caravanele Magic (mergem acasă la copii, de Crăciun, cu daruri pentru ei și frații/surorile lor), apoi MagicBOX (colete lunare, în valoare de 450 de lei, cu alimente și produse de bază) și MagicHELP (prima aplicație din România, care oferă familiilor cu copii grav bolnavi produse și servicii gratuite sau cu reduceri consistente).

Am aflat că părinții dorm săptămâni, luni în șir, pe un scaun de spital sau pe-o bancă-n curtea spitalului – și așa a apărut MagicHOME.

Am aflat câtă nevoie au de un umăr pe care să plângă în spital și așa a apărut MagiCARE – proiectul nostru prin care  familiile internate pe secțiile de oncopediatrie primesc sprijin emoțional (consiliere psihologică) și material (pachete săptămânale, cu alimente și produse de igienă personală).

Am aflat că unii dintre copii nu au văzut niciodată marea sau nu au fost niciodată într-o vacanță – și a apărut MagicTICKET.

Am aflat că unele familii trăiesc în condiții cumplit de grele, improprii vindecării unui copil cu diagnostic oncologic sau cu nevoi speciale – și a apărut MagicROOFS.

Am aflat că, din pricina neajunsurilor, unii dintre copii au mari dificultăți în a-și continua educația, după perioadele lungi de spitalizare și tratamentele chinuitoare (până într-acolo încât abandonează școala) – și a apărut MagicEDU.

Am aflat că unii dintre copii abandonează chiar și tratamentul sau nu mai ajung la controalele periodice, pentru că pur și simplu nu există bani de transport. Și a apărut Șofer de Suflet.

ÎN CE CREDEM

• În magie, dar magie prin acțiune.
  • În dragostea necondiționată care consolează.
  • În compasiunea care face diferența și schimbă vieți.
  • În încrederea care se câștigă cu multă atenție și dedicare.
  • În tot ceea ce înseamnă ÎMPREUNĂ.

Puterea voluntariatului

Poate cea mai mare dovadă de iubire față de oameni este să le oferi din timpul tău. Și nu oricum, ci cu ce știi tu să faci mai bine. Avem o comunitate de voluntari care de n-ar fi, nu s-ar mai povesti azi nimic despre noi. Ei fac magie prin acțiune, sunt vii și pasionați și pun fundația în tot ceea ce facem.

Puterea donației

Dacă ar fi să îi dăm toate etichetele jos, de la profesia pe care o are la rolul său în societate sau la cel de acasă, donatorul nostru rămâne omul inimos care pur și simplu nu poate să meargă mai departe fără să ajute. Susținerea lui contribuie la temelia noastră, cot la cot cu cea a voluntarului și împreună formăm o comunitate unită de magicieni ai binelui.

CE NE GHIDEAZĂ

Tot ce facem, facem pentru copii. Pentru sănătatea, liniștea și speranța lor. Iar asta înseamnă să îi susținem și pe cei care îi susțin: familia.

Integritate

Suntem întotdeauna transparenți cu activitatea noastră, onești cu noi și cu cei din jur și oferim același respect pentru fiecare copil, familie, voluntar sau susținător.

Comunitate

Ne leagă același sentiment comun de a ajuta, de a oferi alinare, iubire și toate resursele de care dispunem pentru copii și familiile lor. Fie ca voluntari, donatori sau terapeuți, lucrăm cu același tip de dedicare și magie bazată pe acțiune.

PROMISIUNILE NOASTRE

Transparență

Oricând ai o întrebare despre cum cheltuim fondurile donate sau despre cum și cât investim în proiecte și care sunt țintele noastre, te lămurim imediat și te ghidăm unde poți verifica acuratețea lor.

Eficiență

100% din donațiile primite, fie că sunt în lei sau în euro, sunt direcționate în folosul copiilor care fac parte din proiectele noastre.

Pragmatism

Prioritizăm proiectele în funcție de urgență, dar nu scăpăm nimic din vedere. Suntem cu picioarele pe pământ, chiar dacă visăm să schimbăm lumea în bine tot mai mult.

Deschidere

Citim, ascultăm și luăm în considerare orice sugestie despre un proiect anume sau despre cum să fim mai buni și mai eficienți. Tot feedback-ul vostru e ascultat și primit cu deschidere.

Fă cunoștință cu noi. O echipă de peste 30 de magicieni cărora li se adaugă psihologi voluntari, donatori și parteneri, toți împreună pentru aceeași misiune: să ajutăm copiii cu afecțiuni grave.

Adina Apostol
Adina este supraviețuitor Colectiv și prima ei legătură cu Magic a fost ca voluntar în tabăra Connectiv. Acum este coordonatorul MagicSHOP.
Adriana Andrei
Adriana coordonează Rețeaua 2.0 și nu există misiune, oricât de dificilă, pe care să n-o ducă la bun sfârșit.
Adriana Banu
Adriana are o minte brici. Rotițele ei se mișcă fără oprire, e mereu pe poziții, gata să găsească soluții pentru orice situație și problemă. Este de asemenea coordonator MagicHELP, iar implicarea ei este simțită de toți beneficiarii și voluntarii implicați în proiect.
Alex Năfureanu
Alex este inginer de construcții și unde altundeva în Magic ar fi fost mai potrivit să se implice, decât la MagicROOFS. Tot ce are legătură cu construitul și meșteritul este coordonat și supervizat de el.
Bogdan Ciuhat
Bo, poreclit de copii Scooby Doo, a început ca voluntar în MagiCAMP. Acum este coordonator al taberelor și al încă unui proiect Magic de suflet: Șofer de Suflet.
Claudia Sfetcu
Claudia este magica din spatele poveștilor spuse în imagini, în materialele video de pe canalul nostru de YouTube – misiune deloc ușoară, pentru că sunt multe emoții și informații acolo, n perspective luate câte n, din care trebuie să o aleagă pe cea mai elocventă și concisă.
Corina Banu
Cu o energie și creativitate ce par infinite, Corina coordonează strângerea de fonduri în Asociația Magic. Ea se asigura că dispunem de toate resursele materiale necesare pentru ca proiectele Magic să sprijine cât mai multe familii.
Corina Țolea
Corina este psihoterapeut dedicat copiilor cu afecțiuni grave și părinților lor. Este nelipsită din HOME și de pe secțiile de oncopediatrie din București, părinții și copiii o așteaptă ca pe un înger.
Cristina Ghiță
Cris este coordonator în trei proiecte ale asociației: MagiCARAVAN, MagiCARE și MagicTICKET. Astfel, familiile cu copii grav bolnavi primesc tot suportul de care dispunem de la cadouri până la vacanțe.
Cristina Malahova
Cristina este one woman show la Chișinău. Se îngrijește de proiectele MagicHOME și MagicBOX de acolo și sprijină familiile cu copii grav bolnavi din Republica Moldova.
Daniela Păcureanu
Daniela este de profesie asistent social și la Magic se ocupă de evaluări sociale - direcționează beneficiarii către proiectele noastre, după ce vorbește cu fiecare om în parte și îi identifică nevoile. Nu de puține ori, îi ajută să își facă dosarele de încadrare în grad de handicap.
Doina Borcilă
Bunica Doina a locuit aproape un an într-una dintre casele MagicHOME, până ce nepoțelul ei s-a făcut bine. Apoi a rămas alături de noi și administrează MagicHome Iași.
Florica Alchihabi
După multă vreme în care a fost sprijin de nădejde în proiectele MagicBOX și MagicHOME, Flori se ocupă acum de Linia Solidarității și înscrierea beneficiarilor și partenerilor în MagicHELP.
Ionatan Sămărtinean
Ionatan este om de bază în echipa MagicHELP - el este cel care, clar și cu răbdare nesfârșită, le ghidează pașii tuturor celor ce doresc să ni se alăture ca parteneri în proiect.
Jeanina Zgîrie
Jeanina a început și ea ca voluntar în Magic și, pentru că nu și-a mai putut lua gândul și sufletul de la copii, a sfârșit ca membru de bază al echipei. Acum coordonează cu pasiune comunicarea și digital marketing în asociație.
Katalin Tokos
Kati este om de bază în echipa magică de la Cluj, unde ajută la trimiterea MagicBOX-urilor în zona Transilvaniei și sprijină cu toate resursele disponibile mamele internate cu cei mici la secțiile de onco-pediatrie.
Lida Barbu
Lida are în grijă părinții copiilor cu afecțiuni grave care se înscriu și beneficiază de programul MagicHELP - îi învață cum să folosească aplicația, îi, îndrumă, le ascultă durerile, îi încurajează.
Mădălina Gocica
Mădă este asistent social și cel mai tânăr membru al echipei noastre. Sprijină părinții copiilor cu afecțiuni grave, aflați la Cluj, în secțiile de oncopediatrie sau la MagicHOME.
Maria Ilieșiu
Maria este alături de noi din 2015, când în urma unei postări de pe Facebook a mers pentru prima dată în spital, cu un mic dar pentru Marinuș Gălbenuș, de ziua lui. Deși pe atunci avea trei joburi, venea în fiecare zi să dea o mână de ajutor. Astăzi are în grijă MagicHOME-ul din Viena, unde primește familii din România, venite la tratament.
Mihaela Rădulescu
Cel mai sârguincios și conștiincios contabil din câți există este la noi la asociație. Mihaela face magie și se asigură că toate hățișurile contabilicești sunt mereu corecte și în perfectă ordine.
Mirela Vișan
Mirela este una dintre cele mai dedicate asistente sociale. De ani de zile, ea își dăruiește timpul părinților și copiilor aflați în secțiile de oncopediatrie din București - le este mângâiere și sprijin pe toată durata tratamentului.
Nora Dincă
Nora este condeiul care îmbracă în cuvinte proiectele și poveștile Magic.
Florența Ilie
Florența, botezată Doamna Polonic de un copil din tabără, unde a fost prezentă încă din primul an ca voluntar și a gătit zilnic bunătățuri copiilor magici, este în prezent coordonator MagicHOME și MagicBOX.
Raluca Alexandru
Cu ajutorul Ralucăi, pilon de rezistență al Rețelei 2.0, mii de oameni întră în posesia medicamentelor esențiale, de care au nevoie zilnic. Blândă, ordonată, riguroasă, pentru Raluca nu există ”nu se poate”..
Raluca Crișan
Raluca, aka Lulu, coordonează echipa magică de la Cluj. Face echipă minunată alături de Vlad, Kati și Mădă și împreună sunt suport pentru copii când le este cel mai greu.
Silvia Coman
Silvia, medic de familie și fost pacient oncologic, este navigator medical și îndrumă familiile care se confruntă cu un diagnostic grav. Este o muncă foarte grea, pentru care ea are toată expertiza - profesională și sufletească.
Vlad Pop
Vlad este alergător neobosit pentru copiii grav bolnavi - la ultra maratoane, după donații, prin Cluj, după parteneri și sponsori. Poartă cauza Magic peste tot în lume, la fiecare pas vorbește tuturor despre MagicEDU și MagiCAMP.
Viorica Miu
La MagicHOME Fundeni, trebuie doar să strigi Vio și fix ca prin magie apare lângă tine să te ajute. Mai ceva ca duhul din lampa lui Aladin.

Consiliul Director

Andreea Nechita
Andreea, locomotiva asociației și președinte Magic, a început ca pacient oncologic, beneficiar al proiectului Rețeaua. A rămas cu noi ca voluntar în Rețeaua și tot ca voluntar ne-a ținut și contabilitatea, cu job în paralel. Este dovada vie de ambiție, perseverență și succes.
Andreea Brînzoiu
Andreea, aka Brînzi, membru fondator MagiCAMP, este psiholog de meserie și e în Magic de pe vremea când Magic era doar o idee. A pus umărul la tot ce s-a construit prin Magic - de la idei, la muncă fizică. Astăzi este vice -președinte Magic.
Valeriu Tatu
Val este ”omul bun la toate”, alături de Magic încă dinainte de începuturi, de când prelua medicamente de la aeroport, în Rețeaua Citostaticelor. Și astăzi, din calitatea de vice-președinte Magic, răspunde prezent oriunde și oricând e nevoie de ajutor.

Membri Fondatori Onorifici

Melania Medeleanu
Mel, co-fondatoarea MagiCAMP, este definiția blândeții fără de margini, pe care a introdus-o în ADN-ul asociației încă din fașă, din 2014. Hotărârea, curajul și perseverența ei continuă să inspire această echipă magică și sufletul ei a rămas aici, chiar dacă acum nu mai este fizic lângă noi, ci construiește alte și alte magii prin lume.
Vlad Voiculescu
Vlad, co-fondator MagiCAMP și el, este cel care a imaginat și gândit majoritatea proiectelor Magic. Fără primul lui vis, acela de a vedea copiii bolnavi jucându-se pe dealurile copilăriei sale, la Brănești, nimic din tot ce este Magic azi nu ar fi existat. Acum, este mândru să-și vadă visul crescând chiar mai mare decât l-a imaginat el inițial și fericit că Magic a ramas pe mâinile unei echipe dedicate.

Asociația Magic își propune un grad ridicat de transparență și ne ajută ca activitatea noastră să fie cât mai cunoscută. Vei găsi mai jos materiale foto și video, precum și rapoartele noastre anuale pentru a te ajuta să ne cunoști mai bine.

Vizitează canalul nostru de YouTube
Facebook Asociația Magic
Vizitează pagina noastră de Facebook

Asociația Magic își propune un grad ridicat de transparență și ne ajută ca activitatea noastră să fie cât mai cunoscută. Vei găsi mai jos rapoartele noastre anuale pentru a te ajuta să ne cunoști mai bine.

Toată activitatea noastră dintr-un an este documentată într-un singur raport și disponibilă publicului. Dacă ai întrebări sau recomandări, nu ezita să ne contactezi.

În fiecare dintre rapoartele noastre vei găsi informație relatată succint, organizat și transparent despre toate proiectele noastre desfășurate în acel an.

Raport Anual 2020
Raport Anual 2019
Raport Anual 2018
Nu ne ridicăm până nu strângem 100.000 de SMS-uri! Asta ne-am propus la sfârșitul lui 2017, când primul dintre noi s-a așezat pe scaunul de la Galateca. Speram să găsim 100.000 de oameni care să ne ajute să construim un MagicHOME, refugiul părinţilor de lângă cel mai mare spital oncologic din România. O alternativă la scaunul de lâng
Raport Anual 2017
2017 a reconfirmat beneficiile unei tabere specializate asupra copiilor aflați în situații delicate și vulnerabile. 220 de copii s-au distrat din plin în MagiCAMP!
Raport Anual 2016
Anul provocărilor majore. După un 2014 promițător pentru MagiCAMP și o vară a lui 2015 care a întărit și dezvoltat proiectul, 2016 a reconfirmat beneficiile unei tabere specializate asupra copiilor aflați în situații delicate.
Raport Anual 2014 - 2015
MagiCAMP - sau când magia pleacă în tabără

Fără partenerii noștri nu am fi putut construi comunitatea creată în toți acești ani. Susținerea lor este enormă, iar recunoștința noastră este pe măsură.

Partenerii corporate sunt cei care fac lucrurile să se întâmple prin sprijinul financiar, logistic și material pe care îl acordă pentru a sprijini familiile cu un copil grav bolnav.

Partener Uriaș

Partener Magician

Partener Împărat

Partener Voinic

Voluntarii magici

Încă de la prima tabără MagiCAMP, n-am ales doar voluntari, ci prieteni pe viață. Am ales mereu oameni pe mâna cărora putem da cu încredere copiii și în compania cărora aceștia găsesc siguranță și iubire necondiționată.

97% dintre adulții care contribuie în asociația noastră, indiferent de proiect, fie că au rol de coordonator de activități, de șofer, de cumpărător de alimente, de consilier sau participă la programele sociale ale asociației, o fac pe bază de voluntariat.

Asociația Magic nu are afiliere politică și este finanțată exclusiv din donații private.

Pentru toți copiii vulnerabili și familiile lor, toate programele sunt GRATUITE

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII VOLUNTAR MAGIC

Mereu pe poziții. Mereu gata să ajute.

Ține galerie pentru încurajare oricând e nevoie

Ia orice formă, culoare și dimensiune dorește.

Nu se sperie de nimic niciodată.

Dansează, se joacă, îmbrățișează și alină.

CE ÎI MOTIVEAZĂ PE VOLUNTARII NOȘTRI

Zâmbetele copiilor

E suficient să vadă că au făcut să zâmbească un singur copil, apoi își iau misiunea să ducă zâmbetul mai departe, la toți copiii.

Puterea interioară

Dacă cei mici pot trece prin tot ceea ce le aduce boala, atunci și voluntarii pot găsi puterea de a dedica energie în timpul în care îi susțin pe copii.

Nevoia de sens

Cei mai mulți dintre ei caută o cauză în care să se implice pentru a contribui cu mai mult bine în lume. Iar la Magic o găsesc.

Empatia

Mulți dintre ei au fost în situații similare și cunosc ce înseamnă să primești sprijin cu adevărat.

Vindecare

Se implică pentru copii, dar ajung să conștientizeze că prin această experiență se ajută și pe ei înșiși să se vindece pe alte planuri. Interiorizarea experienței de voluntariat Magic te schimbă inevitabil.

Cum te poți înscrie ca voluntar?

Poți face o diferență în viața copiilor cu afecțiuni grave..

Devino voluntar într-unul dintre proiectele Asociației Magic. Te poți înscrie în proiectele noastre oricând în timpul anului.

Completează formularul de mai jos:

Înscrie-te ca voluntar